"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кожен українець платить 100 доларів на рік за держпідприємства - експерт

Четвер, 4 лютого 2016, 14:54

Кожен українець, в тому числі діти, пенсіонери і непрацюючі, доплачують щонайменше по 100 доларів на рік, щоб дотувати державні підприємства.

Таку думку висловив у своєму блозі на "Українські правді" макроекономіст, голова Українського товариства економічних свобод Мар’ян Заблоцький, коментуючи скандал, пов'язаний з  відставкою міністра економічного розвитку та торгівлі.

За його словами, взамін українці отримують лише купу корупційних скандалів у всіх гілках представників влади. Україні потрібно приватизувати державні підприємства якнайшвидше, вважає економіст.

"Для цього потрібно внести ряд законодавчих змін, адже найбільші підприємства захищені від приватизації спеціальним законом. На жаль, навіть найбільш консервативні пропозиції щодо приватизації державних підприємств не знайшли підтримки у Верховній Раді", - заявив він.

Реклама:

"Нам потрібно радикально змінити підхід. Замість впровадження громадського контролю, різних механізмів електронних закупівель або підтримки таких контраверсійних ідей від Мінекономіки як об'єднання топ-12 підприємств в один холдинг, нам слід почати вимагати від представників влади негайної приватизації всіх держпідприємств", - сказав Заблоцький.

"Економія 100 доларів на рік для кожного українця та зниження рівня корупції уже сьогодні - це краще, ніж примарні гроші, отримані від можливих прибутків чи продажу державних підприємств колись в майбутньому", - резюмує експерт.

Як відомо, у середу, 3 лютого, міністр економіки Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку.

Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства. Кононенко ці звинувачення заперечує.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: