"Укрзалізниця" хоче збільшити виручку майже на півмільярда доларів

Четвер, 4 лютого 2016, 13:37

ПАТ "Укрзалізниця" розраховує в 2016 році збільшити операційну виручку на 480 млн доларів за рахунок підвищення тарифів на вантажоперевезення (на 15%) і зростання обсягів перевезень.

Про це повідомив менеджмент підприємства під час веб-презентації основних характеристик реструктуризації єврооблігацій на 0,5 млрд доларів.

Менеджмент "Укрзалізниця" також очікує, що оптимізація операційної діяльності підвищить прибутковість підприємства на 5,2 млрд гривень (0,2 млрд доларів).

Крім того, "Укрзалізниця" повідомила, що продовжує вантажні перевезення в Донецькій і Луганській областях (у тому числі на контрольованих бойовиками територіях), в основному для вивозу вугілля.

Реклама:

Платежі, отримані в результаті діяльності в цих регіонах, становили 350 млн гривень в грудні 2015 року і 220 млн гривень в січні 2106 року.

Щодо єврооблігацій "Укрзалізниця" повідомила про отримання попередньої згоди на реструктуризацію цінних паперів більш ніж від половини їх власників.

Як повідомлялося "Укрзалізниця" 9 грудня 2015 року, в ході переговорів з групою компаній з управління активами в складі ICE Canyon LLC, Portland Worldwide Investments Ltd., Promeritum Investment Management LLP і VR Global Partners, LP, які створили Ad Hoc-комітет, досягла домовленості щодо умов реструктуризації єврооблігацій на суму 500 млн доларів.

В результаті буде підвищена ставка купона з 9,5% до 9,875% (буде чинною з 21 листопада 2015 року), термін погашення продовжений з 21 травня 2018 року до 15 вересня 2021 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!