Рада виділила майже мільярд на підтримку підготовки кадрів в ПТУ

Четвер, 4 лютого 2016, 11:54

Рада виділила 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам на підтримку підготовки кадрів в професійно-технічних та інших навчальних закладах.

За законопроект №3830-3 проголосували 297 народних депутатів.

"Проектом закону пропонується унормувати питання щодо розподілу видаткових повноважень на фінансування закладів професійно-технічної освіти між обласними бюджетами та бюджетами міст, що є обласними центрами", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, передбачається також, що фінансування таких закладів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та з бюджетів міст, що є обласними центрами, а також за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету.

Реклама:

Крім того, тимчасово запроваджується субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах з держбюджету місцевим бюджетам.

Законом врегульовуються у 2016 році питання фінансового забезпечення професійно-технічної освіти з урахуванням змін до Бюджетного кодексу, ухвалених раніше.

Як відомо, після змін, внесених Верховною Радою до порядку фінансування навчальних закладів, у 2016 році питання фінансування професійних технічних училищ зобов'язані вирішувати місцеві бюджети.

При цьому в бюджетах міст обласного значення коштів на це не закладали. Крім того, на місцях відмовляються фінансувати навчальні заклади, де більша частина учнів - мешканці інших областей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: