Ціни на нафту зростають на тлі рекордного падіння долара

Четвер, 4 лютого 2016, 09:41

Світові ціни на нафту зростають на підтримці долара, який значно знизився в середу через заяви голови Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільяма Дадлі про можливі подальші дії ФРС щодо підвищення базової процентної ставки в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:39 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,47% - до 35,20 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,64%, до 32,50 долара за барель.

Оптимізм інвесторів, що призвів до зростання світових цін на нафту в четвер, виник на тлі заяв Вільяма Дадлі. Глава ФРБ Нью-Йорка повідомив, що фінансові умови останнім часом значно погіршилися і перспективи ослаблення світової економіки можуть бути прийняті до уваги на наступному засіданні ФРС США в березні.

Реклама:

Слова Дадлі змусили ринки в черговий раз засумніватися в темпах подальшого підвищення базової процентної ставки в США.

Ряд аналітиків вважає, що регулятор підніме ставку в 2016 році лише двічі замість прогнозованих раніше чотирьох. Деякі учасники торгів впевнені, що ФРС взагалі не стане підвищувати ставку в поточному році через нестабільні економічні умови.

"Ми бачимо ралі на нафтовому ринку, поштовх якому дав облік динаміки долара", - повідомив агентству Рейтер директор з торгівлі ф'ючерсами Mizuho Securities USA Роберт Йогер.

Як повідомлялося, в середу котирування квітневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 10:50 піднялася на 0,7% - до 32,96 долара за барель.

Котирування ф'ючерса на нафту WTI з поставкою в березні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 0,8% - до 30,12 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!