США сподіваються на продовження реформ Абромавичуса

Четвер, 4 лютого 2016, 09:00

США хотіли би, щоб ініційовані Айварасом Абромавичусом реформи мали продовження для кращого майбутнього України.

Про це заявив у середу під час щоденного брифінгу в американській столиці речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Він (Абромавичус – ред.) є одним із лідерів, який поставив інтереси України над власними. Він реалізував важливі реформи, і ми хотіли би бачити продовження цих реформ", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Кірбі підкреслив, що в Вашингтоні вважають важливим, щоб українські лідери забули про свої розбіжності й спрямували всі зусилля на те, щоб країна мала довготривалий прогрес, просуваючи життєво важливі реформи. Він також зауважив, що в цьому Україна може розраховувати на дружню підтримку Сполучених Штатів.

Реклама:

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

За словами Абромавичуса, Кононенко протягом року лобіював своїх людей на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак", в якій мав свої інтереси.

"Замість того, щоб допомогти мені скинути регіонала Бондика, завів своїх людей, які в результаті спільно управляють цим підприємством", – заявив він.

Раніше Ігор Кононенко запросив міністра економіки Айвараса Абромавичуса на засідання фракції БПП.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: