НБУ спростив банкам перевірку валютних операцій

Середа, 3 лютого 2016, 20:53

Національний банк України спростив банкам процес перевірки валютних операцій.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, Національний банк надіслав банкам лист, яким вніс зміни до вимог щодо всебічного аналізу та перевірки інформації про фінансові операції та їх учасників для купівлі іноземної валюти з метою перерахування за межі України тощо.

"Ми ведемо з банками постійний конструктивний діалог, що знаходить відображення в подібних рішеннях регулятора. При цьому підхід Національного банку залишається незмінним - первинним суб'єктом фінансового моніторингу є банки, вони мають "знати свого клієнта" та відсіювати підозрілі операції", - зазначив директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.

Реклама:

 Відтепер вимоги щодо аналізу операцій не поширюються на фінансові операції, що здійснюються:

а) на виконання договорів, укладених резидентами з міжнародними компаніями з переліку 2000 найбільших публічних компаній світу (ForbesGlobal 2000);

б) з метою проведення розрахунків між суб’єктами господарської діяльності України та іноземними суб’єктами господарської діяльності в рамках міжнародних договорів України;

в) для оплати зобов’язань у сумі, яка в еквіваленті не перевищує 150 тисяч гривень за операцію.

Крім того, банкам була надана можливість формувати один висновок на контракт, а не перевіряти кожну операцію в його рамках.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!