"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Недашковський заробив мільйон гривень за 2015 рік

Середа, 3 лютого 2016, 20:05

Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський в 2015 році отримав 1,011 мільйона гривень доходу.

Про це йдеться в декларації Недашковського, опублікованій на сайті "Енергоатому".

Згідно з декларацією, уся сума доходу за 2015 рік - заробітна плата. Доходи членів його сім'ї становили 66,3 тисячі гривень, вся сума це також заробітна плату.

Недашковський володіє квартирою в місті Києві загальною площею 212,2 квадратних метра та земельною ділянкою в Одеській області площею 504 квадратних метра.

Реклама:

Крім того, президент "Енергоатому" задекларував легковий автомобіль Suzuki SX-4 2012 року випуску з об'ємом двигуна 1 586 кубічних сантиметрів.

На банківських рахунках Недашковського зберігається 203,5 тисяч гривень. На рахунках членів його родини - 10,4 тисяч гривень.

Президент "Енергоатому" також повідомив, що станом на 31 грудня 2015 року його готівкові заощадження становили 200 тисяч гривень, 20,8 тисяч євро і 12,6 тисяч доларів.

Як відомо, Недашковський вперше очолив Енергоатом у 2002 році. Надалі він ще двічі очолював держкомпанію - в 2005 році, коли український уряд формувалося з членів "Нашої України" і БЮТ, і в 2008-му, коли Юлія Тимошенко вдруге стала прем'єр-міністром.

Недашковський встиг попрацювати на посаді керівника "Енергоатому" і після приходу до влади Віктора Януковича - він був звільнений з посади тільки в 2012 році.

У березні 2014 року, після втечі Віктора Януковича і призначення прем'єром Арсенія Яценюка, Недашковський очолив компанію в четвертий раз.

Юрій Недашковський вважається людиною соратника прем'єр-міністра Арсенія Яценюка,  народного депутата від "Народного фронту Миколи Мартиненка.

У квітні глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, відкритим текстом назвав Миколу Мартиненка "смотрящим"  за "Енергоатомом".

"Енергоатом" є оператором чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тисяч МВт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: