США почали експорт нафти в країни ОПЕК

Середа, 3 лютого 2016, 17:46

США наприкінці січня вперше після зняття Конгресом заборони на експорт нафти поставили венесуельській держкомпанії PDVSA партію марки WTI.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Bloomberg.

За словами джерел агентства, сировину було доставлено на танкері Eagle Kuantan в порт Баллен-Бей на острові Кюрасао (Малі Антильські острови), де працює приналежний PDVSA нафтопереробний завод.

Обсяг поставки становив 548 тисяч барелів, за даними глави дослідницької компанії ClipperData Метью Сміта.

Реклама:

Венесуела є шостим з видобутку членом ОПЕК. Згідно з даними американського Міненерго, в 2015 році Венесуела експортувала в США близько 800 тисяч барелів нафти на добу.

При цьому для нафтопереробки Венесуела імпортує більш легку нафту, яку потім змішує зі своєю.

Так, минулого року країна імпортувала з-за кордону близько 40 тисяч барелів на добу переважно з Росії, Анголи та Нігерії.

Як відомо, Іран і "шістка" в ніч на 14 липня досягли історичної угоди щодо врегулювання багаторічної проблеми іранського атома.

Тривалі переговори завершились прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку СБ ООН, США і Євросоюзу в обмін на верифікацію мирного характеру іранської ядерної програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!