Noble Agri і Bunge інвестували в українські порти 2 мільярди гривень

Середа, 3 лютого 2016, 13:15

Міжнародні агропромислові компанії Noble Agri (Китай) і Bunge (США) в 2015 році інвестували в будівництво зернових терміналів у Миколаївському морському порті понад 2 млрд гривень.

Про це йдеться у звіті Кабміну, передає "УНІАН".

Згідно з документом, минулого року Noble Agri освоїла близько 500 млн гривень на будівництво зернового комплексу в тилу причалів №1 і №2.

Bunge вклала близько 1,7 млрд гривень у зведення зернового терміналу і маслоекстракційного заводу в тилу причалів №13 і №14.

Реклама:

Крім того, транспортна компанія "Бруклін-Київ" будує зерновий комплекс потужністю 4,5 млн тонн на рік в Одеському морському порту, для чого залучила кошти Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 60 млн доларів.

Компанія "ГПК Україна" (підрозділ німецької компанії HPC-Hamburg) планує до 2018 року реалізувати проект на 5,18 млрд гривень з розширення контейнерного терміналу на Карантинному молі Одеського морського порту.

На сьогодні освоєно 3,2 млрд гривень, готовність проекту становить 61,5%.

У звіті також нагадується, що торік Іллічівський морський торговельний порт і спеціалізується на поставках сільгосппродукції французька компанія Soufflet Negoce підписали меморандум про наміри побудувати термінал на одному з причалів порту.

Загальна сума інвестицій запланована на рівні 100 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!