Абромавичус: найбільші підприємства потрібно продати виключно іноземцям

Середа, 3 лютого 2016, 12:44

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вважає, що 25 найбільших підприємств мають бути продані іноземним інвесторам, а українським і російським інвесторам участь в їх приватизації потрібно заборонити.

Про це він сказав під час прес-конференції в "Укрінформі".

"Одна з моїх пропозицій була не лише росіянам заборонити участь у приватизації, а це десь 25 найбільших об'єктів, а й українським (інвесторам). Давайте продамо 25 найбільших підприємств іноземному інвесторові. Тут потрібні іноземні інвестиції, щоб вони привезли свою корпоративну етику, свої стандарти корпоративного правління, щоб "білими" платилися всі зарплати і податки", - сказав Абромавичус.

За його словами, в Україні є ще близько 1700 підприємств, у приватизації яких можуть брати участь й інвестори з України. 

Реклама:

"Вони в основному маленькі і не привабливі для іноземних інвесторів, ось ці підприємства давайте віддамо українським інвесторам", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Із запланованих 17 млрд гривень за 11 місяців минулого року до бюджету від приватизації надійшло 144 млн, або 0,8% від плану.

У 2016 році Кабінет міністрів запланував залучити до бюджету від приватизації 17,1 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!