"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газтек" Фірташа вирішив розмістити облігаці

Середа, 3 лютого 2016, 10:54

Приватне акціонерне товариство "Газтек" має намір провести приватне розміщення облігацій.

Про це йдеться в повідомленні ПрАТ в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передають Українські Новини.

Відповідне питання акціонери ПрАТ мають намір затвердити на позачергових зборах, запланованих на 15 березня.

Як відомо, 24 липня 2015 на позачергових загальних зборах "Газтек" було прийняло рішення про приватне розміщення іменних дисконтних забезпечених облігацій в бездокументальній формі на загальну суму 1,71 млрд гривень.

Реклама:

Розміщення облігацій проходило з метою підвищення фінансової стабільності компанії, забезпечення її подальшого розвитку та посилення конкурентоспроможності на ринку функціонування газорозподільних компаній.

98% залучених ресурсів (1,675 млрд гривень) планувалося використовувати на придбання цінних паперів пайових та/або корпоративних інвестиційних фондів та 2% (34,2 млн гривень) - на придбання корпоративних прав тих емітентів, що є підприємствами нафтогазової промисловості.

Нагадаємо, "Газтек" володіє пакетами більш ніж в 20 обл- і міськгазів в Україні.

Власниками самого "Газтека" є ряд кіпрських компаній - Krezer Holdings Limited, Nesiba Venchers Limited, Pasler Enterprises Limited і Porala Venchers Limited, які ряд ЗМІ пов'язують з українським бізнесменом Дмитром Фірташем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: