Україна в січні збільшила транзит газу в 1,5 разу

Середа, 3 лютого 2016, 09:21

У січні 2016 року через вітчизняну газотранспортну систему для споживачів Європи та Молдови про транспортовано 6,4 млрд.куб.м природного газу, що на 52% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу" посилаючись на оперативну інформацію Центрального диспетчерського департаменту оператора вітчизняної газотранспортної системи.

Станом на сьогоднішній ранок, добовий режим транспортування газу для європейський споживачів становить 191 млн куб.м.

 

Як відомо, транзит російського газу в країни Європейського Союзу через територію України за 2014 рік знизився порівняно з 2013 роком на 29,1% - до 59,4 мільярда кубометрів. При цьому за 2015 рік збільшився порівняно з 2014 роком на 7,9%, до 67,1 мільярда кубометрів.

Реклама:

Згідно з транзитним контрактом між Україною і Росією, "Газпром" зобов'язаний щорічно прокачувати через територію України не менше 110 мільярдів кубометрів природного газу.

У жовтні 2014 року НАК "Нафтогаз України" звернулася до Стокгольмського арбітражу для перегляду контракту на транзит газу з російським "Газпромом", а також для компенсації коштів за недостатні обсяги прокачування через Україну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!