"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Toshiba може продати частину бізнесу за 3,5 мільярда доларів

Понеділок, 29 лютого 2016, 17:11

Японська корпорація Toshiba Corp. планує продати весь свій медичний бізнес.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Рейтер.

Бізнес може бути оцінений більш ніж в 3,5 мільярда доларів, заявило джерело видання. Знайомі з процесом продажу джерела повідомили агентству, що ціна за підрозділ становить від 400 до 500 мільярдів ієн (3,5-4,4 мільярда доларів).

Ще одне джерело зазначило, що вартість операції може дійти і до 650 мільярдів ієн (5,75 мільярда доларів) на тлі високого попиту на медичні підприємства з перспективами зростання.

Реклама:

Операція буде мати вирішальне значення для зміцнення фінансів компанії, повідомляє агентство.

Раніше Toshiba виявилася в центрі скандалу, пов'язаного з тим, що вона завищувала дані щодо прибутку у звітах і списувала гроші з банківських рахунків протягом шести років.

При виявленні помилок компанія кілька разів переносила публікацію фінансового звіту за 2014-15 фінансовий рік, який нарешті був опублікований 7 вересня 2015 року.

У ньому був зафіксований чистий збиток в 37,8 мільярда ієн (318 мільйонів доларів) проти чистого прибутку в розмірі 60,2 мільярда ієн (505,7 мільйона доларів) роком раніше.

Toshiba Corporation є найбільшим в Японії виробником схем оперативної пам'яті комп'ютера.

Компанія, заснована в 1875 році в Токіо, спеціалізується на випуску надточної електроніки і електротехніки - інтегральних схем, промислових комп'ютерів, стільникових телефонів, LCD-телевізорів, ліфтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: