Авіакомпанії Коломойського не отримали призначення на польоти в Іран

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:20

Комісія Державної авіаційної служби України з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній в понеділок розглянула заявки авіакомпаній на отримання нових призначень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, комісія не проголосувала за видачу призначень авіакомпанії "Дніпроавіа", що подала заявку на виконання регулярних рейсів за маршрутами Київ - Тегеран, Дніпропетровськ - Тегеран (Іран), і авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) на маршрут Київ - Шираз (Іран ).

В ході засідання, зокрема, стало відомо про наявність судових спорів щодо польотів до Ірану.

Реклама:

Крім того, конкурсним методом розподілити призначення не представляється можливим, оскільки надійшли заявки стосувалися різних міст. В цілому від обох компаній були подані заявки на шість частот в Іран, вільних виявилося тільки три.

Домовлятися між собою про поступки в цьому питанні компанії відмовилися.

Крім цього, комісія не обмежила права "Дніпроавіа" на маршруті Дніпропетровськ - Стамбул і МАУ на маршруті Київ - Афіни, оскільки компанії виконують польоти на зазначених маршрутах.

Главі Державіаслужби рекомендовано видати компанії "Азур Ейр" (раніше - "Ютейр-Україна", Київ) призначення на 21 маршрут для виконання чартерних рейсів, авіакомпанії "Роза Вітрів" - на виконання регулярних рейсів за маршрутом Одеса - Ларнака (Кіпр) і чартерних рейсів по 38 маршрутам, в тому числі на рейс Київ - Занзібар (Республіка Танзанія).

Вантажній авіакомпанії "Європа Ейр" (Київ) рекомендовано видати призначення на виконання авіаперевезень в інших державах в кількості 188, включно з Україною, компанії "Ейр Таурус" внести зміни в права на експлуатацію повітряних ліній щодо місцезнаходження перевізника для виконання авіаперевезень в інших державах.

МАУ рекомендовано розширити частоти на маршрутах з Києва до Вільнюса, Відня, Брюсселя, Гельсінкі і Кутаїсі, а також видати призначення на чартерні польоти по 44 маршрутам, включаючи Київ - Коломбо (Шрі-Ланка).

Крім цього, авіакомпанії "Атласджет Україна" (Львів) відмовлено у призначенні на маршрут Дніпропетровськ - Стамбул через відсутність на цьому маршруті вільних частот.

Комісія також задовольнила заявку про анулювання зазначеної компанії призначень на польоти з Одеси до Мілана, Батумі і Тбілісі і з Києва в Кутаїсі.

Авіакомпанії Yanair (Житомир) рекомендовано видати призначення на регулярні польоти з Києва в Барселону, Ригу і Пафос, з Харкова в Тель-Авів.

Комісія не задовольнила заявку авіакомпанії "Дарт" (Київ) щодо призначення на регулярні польоти з Києва в Дюссельдорф через відсутність вільних частот. Тим часом "Дарт" отримала призначення на польоти за маршрутом Київ - Афіни.

За інформацією в ЗМІ, найбільшим акціонером МАУ є олігарх і екс-глава Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський. Йому також належить і "Дніпроавіа".

Раніше Державна авіаційна служба опублікувала у відкритому доступі повний список призначень на маршрути, які видані авіакомпаніям.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: