Fitch може припинити оцінку компаній РФ через санкції - ЗМІ

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:13

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings Ltd. Ймовірно припинить присвоювати національні рейтинги компаніям з РФ через санкції ЄС і США.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву компанії.

Нові правила регулювання роботи рейтингових агентств в Росії створюють дилему для міжнародних фірм, оскільки йдуть врозріз з обмежувальними заходами, введеними через Україну, сказав Ян Ліннелл, головний аналітик Fitch, філія якого працює в Москві близько 20 років.

"Для нас, як глобальної компанії зі значними операціями в США, такої, що діє відповідно до законодавства США, це дуже проблематично, і ставить нас у ситуацію, при якій ми або порушуємо російське законодавство, або норми міжнародного права," – зазначив Ліннелл.

Реклама:

Згідно з новою вимогою російської влади, міжнародні рейтингові агентства Fitch, Moody’s Investors Service і Standard & Poor’s повинні відкрити повноцінну російську "дочку", щоб продовжити присвоювати рейтинги в національній шкалі, які не можуть бути відкликані під політичним тиском.

При цьому нові правила суперечатьть європейським вимогам щодо міжнародних агентств. Вимоги європейського регулятора зводяться до створення на території Європи головного офісу компанії, щоб її можна було простіше перевірити.

Линнел зазначив, що подібні юридичні колізії змушують Fitch відмовитися від створення "дочки" на території Росії і обмежитися збереженням філії компанії, яка буде надавати кредитні рейтинги компаніям з Росії, що прагнуть позичати на зарубіжних ринках.

Європейська правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: