Нацбанк розгляне питання валютних обмежень цього тижня

Понеділок, 29 лютого 2016, 13:18

Правління Національного банку України розгляне питання продовження чи зміни адміністративних обмежень на валютному ринку цього тижня.

Про це повідомили у прес-службі регулятора, пише "УНІАН".

За інформацією прес-служби, засідання правління з розглядом питання збереження або зміни поточних заходів на валютному ринку відбудеться цього тижня, після чого НБУ не пізніше 3 березня оприлюднить нову постанову.

Пакет адміністративних обмежень містить вимогу щодо обов’язкового продажу 75% валютного виторгу експортерами і 90-денного контролю розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами, а також зобов’язання банків погоджувати з НБУ заявки на купівлю валюти понад еквівалент 50 тис доларів США.

Реклама:

Крім цього, до 4 березня включно діють обмеження на перекази валюти з рахунків клієнтів еквівалентом 15 тисяч гривень без підтверджувальних документів і 150 тисяч гривень за наявності підтверджувальних документів, на видавання готівкової гривні через каси й банкомати до 300 тисяч гривень на добу і валюти до еквівалента 20 тисяч гривень на добу.

Купівлю валюти банками за власними операціями обмежено 0,1% регулятивного капіталу на день, купівлю готівкової валюти фізособами - еквівалентом 3 тисяч гривень на день.

Згодом регулятор вносив зміни до постанови № 863 в січні цього року, якими удосконалив порядок отримання резидентами кредитів і позик в іноземній валюті від нерезидентів.

Також у січні НБУ поліпшив умови купівлі іноземної валюти для банків - первинних дилерів облігацій внутрішньої державної позики в іноземній валюті.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!