Україна постачатиме м'ясо в Об'єднані Арабські Емірати

Понеділок, 29 лютого 2016, 11:05

Об'єднані Арабські Емірати дозволили поставки української баранини, м'яса птиці і яловичини.

Про це йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, передає "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 25 лютого в Міністерстві навколишнього середовища і води ОАЕ відбулася робоча зустріч заступника голови Держветфітослужби Олександра Вержиховського з замміністра Міжнародного епізоотичного бюро від ОАЕ Абдель Рахіма Аль-Хамді.

В ході переговорів Аль-Хамді поінформував про зняття заборони на експорт яловичини з України, а також про затвердження доступу на свій ринок підприємств, які мають право експорту в ЄС м'яса птиці.

Реклама:

Сторони підписали ветеринарні сертифікати на експорт яловичини і м'яса овець з України в ОАЕ, що є підтвердженням права експорту України зазначеної продукції на цей ринок.

Під час зустрічі сторони домовилися оперативно відпрацювати ветеринарний сертифікат на експорт з України меду і сертифікати здоров'я на експорт кондитерської продукції, плодоовочевої консервації.

Держветфітослужба інформує, що для отримання права експорту м'яса птиці, яловичини і м'яса овець причетні до цієї справи повинні звернутися до Міністерства навколишнього середовища та води ОАЕ і подати онлайн-заявку на проведення інспектування.

У разі успішного виконання ветеринарно-санітарних вимог ОАЕ і отримання відповідної сертифікації Халяль за результатами інспектування підприємства будуть включені в список затверджених до експорту.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: