Bloomberg назвав золото головним активом 2016 року

Понеділок, 29 лютого 2016, 10:56

Дорогоцінний метал є головним активом 2016 року.

Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Агентство відзначає, що фонд SPDR Gold Shares залучив з початку року 4,5 млрд доларів, що є найвищим показником з усіх фондів, що торгуються на американській біржі.

При цьому експерти відзначають розворот в настроях інвесторів, оскільки ще в грудні ціна золота знаходилася на мінімальній позначці за п'ять останніх років.

Реклама:

"Золото - найцікавіша тема цього року", - заявив менеджер фонду USAA Precious Metals&Minerals.

"Ще минулого літа золото називали варварським пережитком, а тепер його купують все більше", - додав він.

З кінця січня вартість золота виросла на 9,3%, досягнувши позначки в 1220 доларів за унцію. Це найбільший ріст в лютому з 1979 року.

Інтерес до золота проявився на тлі спаду світової економіки. Побоювання інвесторів, що проблеми торкнуться і Сполучених Штатів, змусили їх шукати надійний захист для капіталу.

При цьому експерти по-різному оцінили перспективи золота.

На думку Барнабаса Гана з Oversea-Chinese Banking Corp., до кінця року вартість унції може досягти позначки в 1400 доларів, але це відбудеться лише в разі посилення побоювань з приводу майбутнього світової економіки.

Однак Ган не виключає, що ціни відкотяться до позначки 1000-1150 доларів за унцію в разі підвищення облікової ставки ФРС США.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: