Фонд держмайна хоче виставити на продаж ще 44 об'єкти

Субота, 27 лютого 2016, 13:21

Фонд держмайна пропонує виключити 44 об'єкти з переліку що не підлягають приватизації і виставити їх на приватизацію.

Про це йдеться в повідомленні фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, фонд хоче виставити на приватизацію "Українське Дунайське пароплавство", держпідприємство "Смоли" (входить в держконцерн "Ядерне паливо"), Харківський лікеро-горілчаний завод і Харківський завод шампанських вин.

Згідно з повідомленням, відповідний законопроект про внесення змін до переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, підготовлений Фондом з метою розширення числа об'єктів, які можуть бути приватизовані в 2016 році.

Реклама:

Як зазначає ФДМ, більшість об'єктів за результатами діяльності не відповідають критеріям віднесення їх до не підлягаючих приватизації, тоді як основне завдання приватизації - підвищення економічної ефективності, залучення інвестицій для модернізації виробництва.

Згідно з повідомленням, в числі об'єктів, з яких пропонується зняти заборону на приватизацію, - ВАТ "Укрцинк", ВАТ "Український НДІ вогнетривів", ВАТ "Черкаський приладобудівний завод", ВАТ "Більшовик", держкомпанія "Одеські авіалінії" (всі - в управлінні ФДМ).

Крім того, в переліку - Державне Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів, Азовський судноремонтний завод (в управлінні Мінінфраструктури), НДІ "Гелій", Львівське державне спеціальне КБ "Топаз".

Також Одеське НДІ телевізійної техніки (в управлінні МЕРТ), державне геофізичне підприємство "Укргеофізика" (Госгеонадра), та шість об'єктів державної будівельної корпорації "Укрбуд".

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Із запланованих 17 млрд гривень за 11 місяців минулого року до бюджету від приватизації надійшло 144 млн, або 0,8% від плану.

У 2016 році Кабінет міністрів запланував залучити до бюджету від приватизації 17,1 млрд гривень.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: