"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" зупинила видобуток вуглеводнів на Юр'ївському родовищі

П'ятниця, 26 лютого 2016, 20:29

"Укрнафта" зупинила видобуток вуглеводнів на Юр'ївському родовищі в Дніпропетровській області в зв'язку з припиненням Державною службою геології і надр дії спеціального дозволу на користування надрами.

Про це йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України", передають Українські Новини.

"Жителі сіл Гупалівка, Дмухайлівка, Чернеччина та Мусієнкове Дніпропетровської області отримують газ з родовища "Укргазвидобування" після призупинення робіт "Укрнафти" на Юр'ївському нафтогазоконденсатному родовищі, яке раніше було єдиним джерелом трубопровідного газу для цих населених пунктів", - йдеться в повідомленні НАКу.

Організувати підключення до альтернативного джерела газу вдалося завдяки оперативному будівництву нового розподільного газопроводу.

Реклама:

Роботи по будівництву газопроводу велися силами компанії "Дніпропетровськгаз" за підтримки "Нафтогазу" і сприяння "Укрнафти" і "Укргазвидобування".

Добова потреба в газі зазначених 4 сіл становить близько 11 тис. куб. м.

В даний час газопостачання жителів цих населених пунктів відновлено в повному обсязі, люди забезпечені газом і теплом.

Як повідомлялося, 10 лютого газопостачання в зазначених селах було припинено в зв'язку з призупиненням Державною службою геології і надр дії деяких спеціальних дозволів на користування надрами для "Укрнафти".

12 лютого Держслужба відклала термін призупинення дії ліцензії "Укрнафти" на два тижні, до 25 лютого, що дозволило "Укрнафті" відновити роботи і забезпечити поставки газу жителям сіл до завершення будівництва нового газопроводу.

Нагадаємо, раіше в інтерв'ю "ЕП" Марк Ролінс заявив, що якщо компанію позбавлять ліцензії на видобуток природних ресурсів вона збанкрутує.

Як відомо, у третьому кварталі 2015 року ПАО "Укрнафта" не в повному обсязі виконала свої податкові зобов’язання, недоплативши до бюджету 23,4 млн гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!