Єврокомісія відклала рішення по скасуванню віз для України - ЗМІ

П'ятниця, 26 лютого 2016, 14:41

Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже наступного тижня, подача такої ініціативи щодо України відкладається.

Про це на своїй сторінці у Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Пропозиція Єврокомісії щодо візової лібералізації для Грузії буде наступного тижня. Україні ймовірно доведеться почекати до часу після референдуму щодо Угоди про асоціацію, що відбудеться в Нідерландах 6 квітня", - написав він.

Раніше ЗМІ вже повідомляли, що Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз окремо для України та Грузії.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко напередодніпідписав три закони, які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, однак щодо скандального закону про електронне декларування ще тривають консультації з Єврокомісією.

Нагадаємо, як повідомив народний депутат Сергій Лещенко після зустрічі з високопосадовими представниками дипломатичного відомства ЄС в Брюсселі, Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз.

Зокрема, у ЄС наголошують на тому, що Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до ухвалення відповідного рішення.

Для скасування віз для українців влітку 2016 року, Україна має найближчими тижнями "поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже цього року, а також дообрати трьох членів НАЗК".

При цьому йшлося про ризики вилучення України з "україно-грузинського" пакету по сказування віз і долучення її до пакету з Туреччиною.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!