"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вищий адмінсуд: банк "Капітал" незаконно віднесено до неплатоспроможних

П'ятниця, 26 лютого 2016, 11:42

Вищий адміністративний суд України підтвердив ухвалу Донецького апеляційного суду про протиправність віднесення Національним банком банку "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

Про це, з посиланням на ухвалу ВАСУ від 10 лютого, повідомляє "Financial club".

"Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 7 жовтня 2015 року та ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 13 листопада 2015 залишити без змін", - йдеться в документі.

Таке визначення ВАСУ може бути переглянуте лише Верховним судом.

Реклама:

Судові розгляди з цього питання почалися в серпні 2015 року, коли Фінансово-промислова компанія "Капітал" подала позов до НБУ і Фонду гарантування вкладів з вимогою визнати протиправними та скасувати постанову Нацбанку №466 від 20 липня 2015 "Про віднесення банку "Капітал" до категорії неплатоспроможних" і рішення виконавчої дирекції ФГВФО №140 від 20 липня 2015 року "Про введення тимчасової адміністрації в банк "Капітал".

Донецький окружний адміністративний суд 7 жовтня 2015 року задовольнив вимоги позивача, а 13 листопада 2015 Донецький апеляційний адміністративний суд залишив таке рішення без змін.

НБУ оскаржив такі рішення суду першої інстанції і суду апеляційної інстанції в ВАСУ.

Колегія суддів ВАСУ відхилила касацію Нацбанку, визнавши, що доводи регулятора про порушення банком "Капітал" нормативних вимог в частині недостатності резервів під кредитні операції і фінансову дебіторську заборгованість є безпідставними.

Крім того, ВАСУ визнав, що висновки НБУ щодо невиконання банком "Капітал" зобов'язань перед вкладниками і кредиторами є необґрунтованими і не підтверджені матеріалами справи.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!