Великі платники сплачуватимуть податок на прибуток по-новому

П'ятниця, 26 лютого 2016, 10:31

Великі платники сплачуватимуть податок на прибуток за місцем знаходження через нові рахунки в казначействі.

Про це повідомив глава Державної фіскальної служби Роман Насіров на своїй сторінці в Facebook.

"ДФС завершує тестування з відкриття бюджетних рахунків для зарахування і розподілу податку на прибуток за місцем знаходження великого платника із застосуванням ознаки "99" (ознака великого платника податків, яку надає Казначейство)", - написав він.

До уваги органів місцевого самоврядування, великих платників податків, органів центральної виконавчої влади, народних де...

Реклама:
Опубликовано Романом Насіровым 25 февраля 2016 г.

Нововведення торкнеться компаній, у яких фактичне місцезнаходження і місце податкового обліку не збігаються.

"Рахунки будуть відкриті для близько тисячі компаній. Це дозволить вирішити питання із зарахуванням до обласних бюджетів 10% податку на прибуток, сплаченого великими платниками і розподілити надходження від цього податку за перший квартал", - пояснило ЕП джерело в ДФС.

Нагадаємо, в цьому році Державна фіскальна служба перейшла на поквартальну сплату податку на прибуток.

Повернення надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на прибуток, за словами Насірова, буде здійснюватися казначейством за місцем зарахування коштів до бюджетів на підставі висновку органу ДФС, в якому великий платник стоїть на обліку.

Як відомо, з 1 січня 2016 року великі українські компанії були переведені в Центр з обслуговування великих платників податків.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!