Підйом світової економіки зберігається - Лагард

П'ятниця, 26 лютого 2016, 10:00

Підйом світової економіки продовжується, незважаючи на збільшені ризики.

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, виступаючи на конференції Інституту міжнародних фінансів в рамках зустрічі глав фінансових відомств держав G20, передає "Інтерфакс-Україна".

Серед основних загроз для світової економіки Лагард зазначила геополітичні ризики, відтік капіталів з деяких ринків, а також падіння цін на сировину.

"В даний момент ми вважаємо, що ймовірність матеріалізації цих ризиків трохи збільшилася, однак зростання економіки триває", - цитує главу МВФ агентство Bloomberg.

Реклама:

За словами Лагард, китайська економіка проходить період зміни балансу зростання ВВП на користь сфери послуг і споживання, і МВФ рекомендував Китаю встановити цільовий показник зростання економіки на рівні 6-6,5%.

Влада КНР раніше цього місяця встановила орієнтир підйому ВВП на 2016 рік на рівні 6,5-7%, що нижче цільового показника 2015 року в 7%.

Лагард зазначила, що ефективність заходів кредитно-грошової політики світових центробанків, включаючи найбільш інноваційні заходи, скорочується.

Раніше на цьому тижні МВФ закликав країни G20 вжити термінових заходів для підтримки глобальної економіки і зниження ризиків, відзначивши погіршення економічних перспектив в світі.

Зокрема, МВФ вважає за необхідне нарощування бюджетного стимулювання і проведення структурних реформ державами.

За словами Лагард, країни emerging markets стикаються з різними видами проблем. Ряд держав, залежних від сировинного сектора, вже звернулися за допомогою до фонду, зазначила вона.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!