"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рубль падає слідом за нафтою

Четвер, 25 лютого 2016, 19:55

Курс рубля до долара і євро ввечері втратив через невпевнену динаміку ринку нафти.

Про це пише "Прайм".

Курс долара розрахунками "завтра" до 19.54  ріс на 0,10 рубля - до 75,80 рубля, курс євро - на 0,23 рубля - до 83,63 рубля.

Як зазначається, курс рубля протягом вечірньої сесії залишався в мінусі на тлі невпевненої динаміки ринку нафти, який не зумів поки закріпитися вище 34 доларів за барель сорту Brent.

Реклама:

Нагадаємо, квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent станом на 19:00 подешевшали на 2,73% - до 33,47 долара за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на торгах Нью-йоркської товарної біржі до зазначеного часу знизилися на 3,14% - до 31,14 долара за барель.

Визначальними для ринку нафти залишаються очікування з приводу заморозки видобутку "чорного золота" основними його виробниками.

Однак остаточної впевненості в такому заморожуванні немає, хоча зацікавлені сторони і роблять все можливе.

Зокрема, питання заморозки видобутку нафти може бути розглянуто в середині березня на зустрічі міністрів енергетики ОПЕК і країн, що не входять в організацію.

При цьому період низьких цін на нафту за відсутності домовленостей між країнами щодо збереження видобутку на рівні січня може виявитися довгим і вийти за межі 2016-2017 років.

В результаті нафту поки не може закріпитися вище рівня 34 доларів за барель. Це утримує рубль від зростання після його стрімкого зміцнення.

Рублева ціна нафти залишається близько 2,6 тисячі рублів.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі домовилися заморозити нафтовидобування на рівні 11 січня.

Пізніше, голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не готова скорочувати видобуток нафти.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: