Uber про запуск в Києві: У нас немає завдання зруйнувати ринок перевезень

Четвер, 25 лютого 2016, 19:08

Uber в Україні працюватиме тільки з індивідуальними підприємцями і юридичними особами, які матимуть всі необхідні документи для своєї діяльності, в тому числі ліцензію.

Про це заявила менеджер з комунікацій компанії Uber Євгена Шипова, пише AIN.UA.

За її словами, Uber буде представлений чеською юридичною особою і буде управлятися командою місцевих фахівців. Команду компанія обіцяє представити під час запуску сервісу.

"Офіційні умови Uber в Україні - тарифи та умови співпраці з водіями-партнерами - будуть оголошені в день запуску сервісу", - зазначила вона.

Реклама:

Як повідомляється, дати в компанії не називають, але за неофіційними джерелами, запуск планується на березень цього року.

Розмір комісії для Києва в компанії не уточнили, але повідомили, що в середньому вона становить 20-25%.

Також, Шипова зазначила, що Uber підтримує конкуренцію на ринку.

"У нас немає завдання зруйнувати ринок перевезень. Навпаки - Uber значно розширює ринок, створюючи додатковий попит на поїздки з боку користувачів. Це створює додаткові економічні можливості для сотень водіїв, тобто можливість додаткового легального заробітку. Гроші за поїздки стають частиною місцевої економіки і додатковим джерелом для податкових надходжень. Всі розрахунки за поїздки відбуваються виключно за безготівковим розрахунком, що гарантує прозорість", - пояснила Шипова.

Крім того, за її словами, Uber буде працювати з місцевими компаніями-посередниками.

Як відомо, 25 лютого кілька десятків таксистів мітингували під Київською адміністрацією з вимогами визнати таксі міським пасажирським транспортом і озвучити позицію влади щодо запуску сервісу Uber в Києві.

Нагадаємо, 16 лютого стало відомо, що у онлайн-сервісу особистих водіїв Uber в Україні з'явився офіційний партнер - Uberlin.com.ua.

На сайті Uberlin зазначено, що комісія для водіїв, які почнуть з ним роботу, становитиме 6% (При виконанні 40 поїздок на тиждень).

Крім того, додатково потрібно буде сплатити податок - 5%. Також можна платити комісію кожен день в розмірі 10% від замовлень. Є і фіксований тариф - 500 гривень на тиждень.

На сайті також зазначено, що водії набираються відразу на два види сервісу: бюджетного UberX і преміум - UberBlack.

Правда, консультант Uberlin поки точно не впевнений, з якого сервісу Uber почне в Україні. Список марок автомобілів теж попередній.

У грудні стало відомо, що Uber найближчим часом може вийти на український ринок.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!