Яценюк знає, як підняти Україну на 20 пунктів у Doing Business

Четвер, 25 лютого 2016, 18:03

Реформи, які Україна має провести на ринку електроенергії, дозволять Україні піднятися на 20 пунктів у рейтингу Doing Business. 

Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час наради з питань запровадження нової моделі ринку електричної енергії, повідомляє "Укрінформ".

"Я думаю, що нам треба чітко визначити, що необхідно прийняти у країні. Ще раз підкреслюю: необхідна висока конкуренція на ринку електричної енергії з метою залучення інвестицій у сектор. Для цього необхідне прийняття нового закону на ринку електроенергетики", - наголосив Яценюк.

Крім того, за його словами, необхідно ухвалити закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг .

Реклама:

"Це означає, що комісія має бути незалежним органом на ринку електричної енергії", - переконаний прем'єр.

Третій закон, зауважив він, стосується порядку підключення до електричних мереж.

"Це те, з чим стикається кожен громадянин нашої країни, кожен суб'єкт підприємницької діяльності. Монополія на ринку тягне за собою високу вартість підключення, жахливу бюрократію, не дає розвиватися бізнесу, не дає громадянину України вільно обирати постачальника електричної енергії, так і мати швидкий доступ до цієї послуги", - наголосив глава уряду.

Прем'єр констатував, що про цей закон ведуться перемовини уже протягом 10 років.

"Саме за відсутністю цього закону Україна в рейтингу Doing Business не може піднятися як мінімум на 20 показників, які реально підняти. Україна - одна з найгірших у світі з підключення до електричних мереж", - вважає Яценюк.

Він наголосив, що сьогодні необхідно чітко визначитися, яку модель енергетичного ринку ми будуємо.

"Як на мене, ця модель повинна відповідати третьому енергетичному пакету, також мають бути враховані пропозиції п'яти наших партнерів", - додав глава уряду.

Нагадаємо, у  2015 році Україна посіла 83 місце в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу (Doing Business), піднявшись на чотири позиції.

Як відомо, чим вище позиція країни в рейтингу ведення бізнесу, тим більш привабливою вона стає для інвестицій.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна підніметься мінімум на 10 позицій у рейтингу Doing Business.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: