"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Платинум Банк" збільшить капітал на 300 мільйонів

Четвер, 25 лютого 2016, 17:26

Акціонери "Платинум Банку" протягом року мають намір влити в капітал банку ще 300 млн грн.

Про це в інтерв'ю "Дело" повідомив один з акціонерів банку і виконавчий директор PT Platinum Public Limited Дмитро Зінков.

"З середини 2015 року та на даний момент акціонери направили в капітал банку понад 600 млн грн. З 2016 року плануємо капіталізувати банк ще на 300 млн грн. Якщо за результатами стрес-тестування знадобляться ще додаткові вливання - ми до цього готові", - зазначив він.

В результаті до кінця року статутний капітал банку повинен досягти 1,16 млрд грн.

Реклама:

За словами Зінкова, процес узгодження власників банку триває.

"Всі необхідні документи ми надали НБУ. Якщо у регулятора виникнуть додаткові питання - ми на них відповімо", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, Нацбанк відклав питання про придбання контрольного пакета акцій "Платинум Банку" головою його наглядової ради Григорієм Гуртовим, у зв‘язку з інформацію про його арешт в Ізраїлі.

Нагадаємо, 17 лютого управління цінних паперів Ізраїлю звернулося до суду з проханням про затримання Григорія Гуртового, власника холдингу BGI, контролюючого великого ізраїльського постачальника продуктів харчування Willi Food.

У період з 1998 по 2012 рік Гуртовий працював гендиректором і співголовою наглядової ради авіакомпанії "АероСвіт".

Паралельно, з 2005 року працював у фінансовому секторі - інвесткомпанії "Ренесанс Капітал Україна", біржовій раді "Української міжбанківської валютної біржі", наглядовій раді "Фінбанку".

У вересні 2013 року призначений керуючим партнером GHP Group Україна. В тому ж році він - керуючий директор фонду прямих інвестицій European Infrastructure Investment Company (ЕIIC, Люксембург), що є основним акціонером "Платинум Банку", і глава наглядової ради цього банку.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!