"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція вимагає від Google 1,6 мільярда євро несплачених податків

Четвер, 25 лютого 2016, 14:43

Французька влада вимагає від американської корпорації від Google відшкодувати 1,6 млрд євро у вигляді несплачених податків.

Про це повідомляє ВВС.

Генеральний директор компанії Сундар Пічаї відвідав Париж і повинен був зустрітися з міністром економіки Франції Еммануелем Макроном в ніч на середу. Однак, точно невідомо, чи обговорювали вони податкове питання.

За повідомленнями французьких ЗМІ, Google може домовитися з французькою владою і сплачена сума буде значно меншою.

Реклама:

Раніше цього місяця міністр фінансів Франції Мішель Сапен вкилючив угоду з американською компанією.

Google поки не коментує інформацію про податкові претензії, а французькі чиновники заявили, що справа носить конфіденційний характер.

Податкові механізми міжнародних компаній останнім часом опинилися під пильною увагою. Деякі корпорації були звинувачені у використанні правових методів для мінімізації своїх податкових векселів.

Наприклад, у випадку з Google структура оподаткування компанії дозволяє їй платити податок в Ірландії, навіть коли продажі мають відношення до Великої Британії.

У січні корпорація уклала угоду з британськими податковими органами щодо додаткової сплати податків у сумі 130 млн фунтів за період з 2005 року, але угода була піддана різкій критиці.

Як повідомлялося, цього тижня Єврокомісія поновила перевірку щодо роботи корпорації Google, яку підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства ЄС.

У квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: