Ціни на нафту знижуються після звіту про запаси в США

Четвер, 25 лютого 2016, 10:17

Ціни на нафту знижуються після повідомлення про рекордні запаси нафти в США.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,23 долара до 34,18 долара за барель, ф'ючерси на WTI - також на 0,23 долара до 31,92 долара.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 3,5 млн барелів до рекордного рівня 507,6 млн барелів, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 3,4 млн барелів.

Реклама:

Запаси бензину знизилися за рахунок підвищення його споживання до 9,06 мільйона барелів на добу з 8,6 мільйона місяць тому.

На ціну нафти також впливає повільне зростання світової економіки, говорять трейдери. Citibank знизив прогноз зростання в цьому році до 2,5% з 2,7%.

"Перспектива зростання світової економіки продовжує погіршуватися. Поряд зі слабкістю ринків, що розвиваються, спостерігається погіршення стану країн з розвиненою економікою", - написали у звіті економісти Citibank.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі домовилися заморозити нафтовидобування на рівні 11 січня.

Пізніше, голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не готова скорочувати видобуток нафти.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: