Нацбанк перейменував національну платіжну систему

Середа, 24 лютого 2016, 20:36

Національний банк України обрав назву, логотип та слоган для національної платіжної системи.

Про це заявив заступник голови Нацбанку Яків Смолій, повідомляє прес-служба регулятора.

"Дуже скоро кожна картка української платіжної системи міститиме нову амбіційну назву - "Простір". Ми обрали цю назву за її змістовність, вона одночасно вказує на простоту здійснення розрахунків у національній платіжній системі та на всеосяжність сфери її застосування - це ті орієнтири, до яких ми прагнемо прийти", - зауважив він.

Смолій пояснив, що, обираючи нове ім’я, регулятор звертав увагу на його автентичність, близькість до національних платежів/розрахунків, відсутність повторень та несхожість з іншими назвами, що є на ринку.

Реклама:

"Слово "Простір" має широке асоціативне значення, має однаково гарний вигляд кирилицею та латиною, його логотип зрозумілий, простий, універсальний. Також ми обрали оригінальний слоган "Прості розрахунки", що вказує на наші амбіційні цілі", - сказав Смолій.

Він додав, що фірмовими кольорами залишилися традиційні жовтий та блакитний - кольори українського прапора, що підкреслюють патріотичність національної платіжної системи.

 

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!