Міненерго створює орган для підвищення ефективності видобування нафти і газу

Середа, 24 лютого 2016, 16:15

Міністерство енергетики та вугільної промисловості створює дорадчий орган - Центральна комісія з розробки газових, газоконденсатних, нафтових родовищ та експлуатації підземних сховищ газу.

Про це йдеться у прес-релізі Міненерговугілля.

"Комісія регулярно проводитиме незалежну фахову оцінку раціональності розробки українських нафтових та газових родовищ на основі складених проектів розробки, аналізуватиме їх економічну доцільність, дотримання вимог екологічної безпеки та перспективу роботи в цілому", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, комісія аналізуватиме проекти на наявність факторів, які можуть надалі призводити до зменшення видобутку або зниження інших економічних, технологічних показників чи завдавати шкоду довкіллю.

Реклама:

До складу комісії увійдуть кваліфіковані фахівці нафтогазової сфери-представники видобувних компаній та центральних органів виконавчої влади, науковці та експерти.

"Такий склад ЦКР сприятиме прозорості та відкритості процедури оцінки ефективності реалізації окремих проектів видобутку, а висновки комісії матимуть комплексний характер", - йдеться у повідомленні.

"За результатами розгляду кожного проекту комісія надаватиме Міненерговугілля рекомендації щодо затвердження проекту", - наголошується у прес-релізі.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: