Нафта дешевшає на заявах Ірану

Середа, 24 лютого 2016, 09:15

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку на тлі заяв міністрів нафти Ірану і Саудівської Аравії щодо плану по заморожуванню рівня видобутку нафти.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 08.17 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,32% - до 32,81 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 2,45% - до 31,08 долара за барель.

Реклама:

Світові ціни на нафту відновили негативну динаміку після заяв міністра нафти Ірану Біжана Зангане про те, що пропозиції заморозити видобуток нафти є "нереалістичними" і "сміхотворними".

Міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі на енергетичній конференції IHS CERAWeek в Х'юстоні у вівторок зазначив, що угода з заморожування видобутку не має на увазі скорочення її обсягів.

Тим не менш, він висловив упевненість, що ще більше країн приєднаються до даного плану, а нова зустріч з питання заморозки видобутку нафти може відбутися вже в березні.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі домовилися заморозити нафтовидобування на рівні 11 січня.

Пізніше, голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, щокраїна не готова скорочувати видобуток нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: