Нацкомісія відмовила компанії "Ес-Лайн" Ройтмана у впровадженні 4G

Вівторок, 23 лютого 2016, 15:34

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації не дозволила компанії "Ес-Лайн" почати дострокове впровадження радіотехнології 3GPP LTE (4G) на всій території України.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 23 лютого, пише "ЛігаБізнесІнформ".

У своєму повідомленні комісія посилається те, що компанія не підтвердила свою фінансову і технічну спроможність.

"Ес-Лайн" має у розпорядженні ліцензію на радіочастоти в 2,3-2,4 ГГц на безпровідний радіодоступ.

Реклама:

16 лютого НКРЗІ вдруге відмовила "Ес-Лайн" в продовженні ліцензії загальнонаціональної ліцензії компанії в зв'язку з невиконанням вимог ліцензійних умов.

Термін дії ліцензії компанії закінчується в цьому році. Про те, які послуги надає компанія, інформації у відкритих джерелах немає.

Як відомо, зараз 100% "Ес-Лайн" належить Seam Communications. Inc, яку учасники ринку пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Ройтманом.

До цієї осені VimpelCom.Ltd в Україні, крім "Київстару", володів в Україні ще й 75% в "Єс Лайн".

При укладанні угоди по злиттю активів холдингу в Україні вона так і не потрапила в бізнес-одиницю "Україна". Решта 25% контролював Євген Ройтман. Пізніше він докупив частку в компанії.

Поруч з частотами "Ес-Лайн" зараз працює Wimax-оператор Giraffe. Раніше Ройтман планував створити оператора бездротового інтернету в Україні. Але стандарт Wimax кілька років тому втратив свою популярність, оскільки оператори зараз дивляться в бік LTE (4G).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: