Казахстан різко погіршив прогноз зростання ВВП через дешеву нафту

Вівторок, 23 лютого 2016, 13:30

Уряд Казахстану затвердив новий прогноз соціально-економічного розвитку країни на 2016 рік, у зв'язку з чим був знижений прогноз зростання ВВП до 0,5%.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок міністр національної економіки Казахстану Ерболат Досаєв, передає "Новости Казахстан".

"Ми затвердили новий прогноз соціально-економічного розвитку країни на 2016 рік", - сказав Досаєв.

"Передбачаються зміни наступних параметрів: розрахунковий курс змінюємо, до затвердженого раніше в листопаді місяці з 300 тенге до 360 тенге, міняємо середньорічну ціну нафти - ми знижуємо її відповідно до прогнозів міжнародних фінансових організації, інвестиційних банків з 40 до 30 доларів за барель", - додав він.

Реклама:

"Якщо при 40 доларах зростання ВВП передбачалося на рівні 2,1%, ми припускаємо за консервативним сценарієм цього року при ціні 30 доларів за барель становитиме 0,5%. Але ми все одно перебуваємо в позитивній зоні", - зазначив міністр.

Казахстан потерпає від постійного зниження світових цін на нафту, експортером якої він є, і від наслідків економічної кризи в Росії, що є важливим економічним партнером країни. Грошова одиниця Казахстану, тенґе, останніми місяцями все далі знецінюється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: