"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери ЮКОСа: Вартість активів РФ, заарештованих у Франції - мільярд євро

Понеділок, 22 лютого 2016, 20:04

Вартість російських активів, які вдалося заарештувати у Франції колишнім акціонерам ЮКОСа, становить 1 мільярд євро.

Про це повідомляє російський РБК з посиланням на прес-реліз компанії GML, яка представляє колишніх акціонерів ЮКОСа. 

"Серед заморожених активів - гроші, які зберігаються на рахунку у французької "дочки" ВТБ в інтересах МІА "Росія сьогодні" і ФГУП "Госзагрансобственность" (управляє російським держмайном за кордоном)", - повідомили у GML.

Конкретні заблоковані  суми не розкриваються.

Реклама:

Під арештом також опинилася заборгованість французького супутникового оператора Eutelsat перед ФГУП "Космічний зв'язок", а також акції Eutelsat (більше 3%), що належать "Космічної зв'язку".

Також у Франції у "справі ЮКОСа" заарештовано платежі французьких компаній Arianespace, Eutelsat і Air France, що належать їх російським контрагентам. 

Крім того, акціонери ЮКОСу намагаються змінити стягнення на фінансові гарантії, надані банком Societe Generale "Рособоронекспорту" в зв'язку з розірванням контракту на поставку кораблів-вертольотоносців типу "Містраль". Про які саме гарантії та їхню вартість не повідомляється. 

Російська Федерація, а також ФГУПи - МІА "Росія сьогодні", "Космічна зв'язок", "Госзагрансобственность" - ставлять під сумнів ці арешти на тій підставі, що активами не керує безпосередньо російська держава. 

Як повідомлялося, ще  на початку червня французькі та бельгійські судові пристави розпочали арешт російських активів  на виконання рішення Постійної палати третейського суду в Гаазі у справі акціонерів компанії ЮКОС проти РФ.

У відповідь президент РФ Володимир Путін підписав закон про заходи у відповідь на арешт російського майна за кордоном.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: