У Гонтаревої розповіли, що заважає кредитуванню бізнесу

Понеділок, 22 лютого 2016, 17:56

Повільне відновлення банківського кредитування відбувається через слабкий попит на інвестиційні ресурси, значну прострочену заборгованість та високу закредитованість бізнесу.

Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час зустрічі з бізнесом, передає прес-служба регулятора.

Сологуб підкреслив, що повільне відновлення банківського кредитування відбувається не через високі процентні ставки, які утримує НБУ.

"На заваді його пожвавленню стоять слабкий попит на інвестиційні ресурси, значна прострочена заборгованість та висока закредитованість бізнесу", - сказав заступник голови НБУ.

Реклама:

"Водночас, якби Національний банк не зв'язував надлишкову ліквідність, утримуючи доволі високу облікову ставку, ці кошти спрямувалися би не на відновлення кредитування, а на валютний ринок, і тиснули би на курс гривні", - підкреслив Сологуб.

Як повідомлялося, НБУ в понеділок оприлюднив рішення комітету Центробанку з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем від 16 лютого, згідно з яким НБУ визначив системно важливими найбільший у країні "ПриватБанк", державний "Ощадбанк" та "Укрексімбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!