У Раді закликають ухвалити закон про конфіскацію: вже зареєстровано

Понеділок, 22 лютого 2016, 17:20

У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони сподіваються на розгляд у березні законопроекту про зарахування до держбюджету арештованих коштів.

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник сказав на засіданні комітету, що законопроект №4057 зареєстровано у Верховній Раді.

"Ми виділяємо сьогодні до 20% нашого бюджету сьогодні на нацбезпеку й оборону", - зазначив він.

"Ми як комітет зареєстрували законопроект 4057. Він ставить собі на меті повернути арештовані гроші Януковича та його оточення найближчого, серед яких є щонайменше 127 мільйонів доларів тільки на рахунках українських банків", - сказав Вінник.

Реклама:

"Щонайменше 10 мільярдів у бюджеті 2016 року покладається на армію", - додав він.

Вінник закликав членів "Батьківщини", щоб вони посприяли розгляду цього законопроекту, щоб на наступному пленарному тижні було вирішено питання повернення 50 мільярдів, вкрадених "режимом Януковича", в загальний фонд.

"Інакше ми будемо знову мати отакі засідання РНБО", - сказав парламентар, маючи на увазі стенограму засідання ради нацбезпеки й оборони від 28 лютого 2014 року, на якому йшлося про агресію Росії і неготовність України до війни.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що 2016 рік буде фінансово дуже складним, якщо не конфіскувати арештовані судами гроші команди Януковича.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: