"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк хоче скоротити процедуру злиття банків

Понеділок, 22 лютого 2016, 14:54

Нацбанк має намір ініціювати поправки в законодавство з метою скорочення процедури злиття банків, що потребують докапіталізації, до 3-4 місяців з 1,5 року на поточний момент.

Про це повідомляється в презентації регулятора, оприлюдненій на прес-конференції, пише "УНІАН".

Згідно з опублікованою інформацією, НБУ буде надавати висновки щодо можливості використання спрощеної процедури за результатами аналізу заявок банків, спрощена процедура буде доступна для банків з прозорою структурою власності

При цьому, за словами заступника голови НБУ Владислава Рашкована, присутнього на прес-конференції, для скорочення процедури злиття банків необхідні зусилля не лише Нацбанку, а й інших регуляторних органів.

Реклама:

"Ми знаємо болючі точки не тільки в НБУ, але і в Нацкомісії з цінних паперів, Антимонопольному комітеті. Ми зустрічалися з усіма держорганами, і ми готові стати тим органом, який буде рухати питання злиття та приєднання банків", - сказав він.

Як повідомлялося, Національний банк зобов'язав невеликі банки прискорити приведення мінімального капіталу у відповідність з вимогами законодавства - до рівня не менше 500 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!