Ціни на нафту пішли вгору на заяві глави Міненерго РФ

Понеділок, 22 лютого 2016, 13:20

Нафта еталонних марок росте в ціні в понеділок на заяві міністра енергетики РФ Олександра Новака про те, що переговори з приводу заморозки видобутку нафти завершаться до 1 березня.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Глава російського Міненерго також сказав, що успіх консультацій багато в чому залежить від позиції Ірану, який тільки вийшов з режиму санкцій і готовий нарощувати поставки своєї нафти.

Як зізнався Новак, Іран хоч і позитивно оцінює ініціативу Катару, Росії, Саудівської Аравії і Венесуели про збереження видобутку на рівні січня, сам до неї приєднатися не готовий.

Реклама:

Квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 12:55 подорожчали на 0,93 долара (2,82%) - до 33,94 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу виросли на 0,97 долара (3,27%) - до 30,61 долара за барель.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі домовилися заморозити нафтовидобування на рівні 11 січня.

Пізніше, голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не готова скорочувати видобуток нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!