Мігранти перерахували в Україну 2,8 мільярда доларів в 2014 році

Понеділок, 22 лютого 2016, 13:10

Українські трудові мігранти перерахували в Україну 2,8 мільярда доларів в 2014 році.

Про це, з посиланням на звіт Міжнародної організації з міграції, пише "Ліга.Фінанси".

Як наголошується - це майже в три рази більше, ніж міжнародна фінансова допомога за цей період, що склала мільярд доларів.

80% переказів українських мігрантів надходить з п'яти країн: Російської Федерації, Польщі, Чехії, Італії та Білорусі.

Реклама:

"Трудові мігранти є найбільшим інвестором в економіку України. Як показують результати дослідження, приватні грошові трансферти українських трудових мігрантів в Україні становлять більший відсоток ВВП, ніж прямі іноземні інвестиції і офіційна допомога в цілях розвитку разом узяті", - зазначає глава представництва МОМа в Україні Манфред Профазі .

інфографіка: "Ліга.Фінанси"

Додаткові 100 млн доларів надійшли в Україну в натуральній формі, у вигляді побутових товарів, продуктів харчування, техніки. Максимальний обсяг натуральних переказів надходить у вигляді продуктів харчування.

В цілому в 2014 році в було здійснено близько 790 тисяч переказів в товарній формі. В середньому здійснювалося 2,2 тисячі переказів в день на суму 130 доларів.

інфографіка: "Ліга.Фінанси"

"В середньому, один український мігрант відправляє на батьківщину близько 4 348 доларів. Для порівняння, молдавські мігранти перераховують рідним 4 569 доларів, румунські - 2861 доларів", - пише видання.

За даними МОМ в Україні близько 700 тисяч зовнішніх трудових мігрантів. Всього в країні понад 1,6 млн чоловік внутрішніх трудових мігрантів.

інфографіка: "Ліга.Фінанси"

                       

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error