"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран хоче збільшити видобуток нафти на 700 тисяч барелів

Субота, 20 лютого 2016, 14:06

Влада Ірану має намір не просто зберегти досанкціонний рівень видобутку в 4 мільйони барелів на добу, а наростити його найближчим часом на 700 тисяч.

Про це, з посиланням на заяву директора Іранської національної нафтокомпанії Рокнеддіна Джаваді Джаваді в інтерв'ю Shana, передає "Прайм".

"Однією з цілей шостого плану розвитку Ірану є виробництво 4,7 мільйона барелів нафти", - заявив Джаваді в інтерв'ю Shana.

Іран відразу ж після зняття санкцій дав зрозуміти, що має намір повернути свою частку в світовому видобутку нафти.

Реклама:

Так само представники країни відповіли під час переговорів з партнерами з ОПЕК на пропозицію "заморозки" видобуток на січневому рівні, до якого були готові Катар, Венесуела, Саудівська Аравія і РФ.

Як відомо, 16 лютого Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела оголосили про готовність заморозити видобуток нафти на січневому рівні, щоб стримати затоварення ринку і підняти ціни.

17 лютого, в Тегерані представники ОПЕК провели переговори з Іраном і Іраком, сподіваючись переконати їх приєднатися до угоди.

Іран в ході переговорів наполягав на тому, що йому потрібно повернути ринки, втрачені за час, коли він перебував під санкціями, і що його дії не позначаться на значно на надлишку нафти.

Протягом року Тегеран має намір збільшити експорт на 1 млн бар. у добу.

Міністр нафти Ірану Біджан Занганех після закінчення переговорів висловлювався дуже обережно, заявивши, що його країна підтримує ініціативу щодо заморожування видобутку в якості першого кроку до збалансування ринку і відновлення цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: