СБУ: Мінінфраструктури занижує портові збори в інтересах приватного оператора ТІС

Вівторок, 2 лютого 2016, 16:38

Служба безпеки України звинувачує Міністерство інфраструктури у нанесенні збитків "Адміністрації морських портів України" через заниження зборів для суден, які входять в операційні акваторії компанії "ТІС".

Про це йдеться в листі СБУ, який є в розпорядженні ЕП.

В документі зазначається, що Мінінфраструктури 24 липня 2015 внесло зміни до наказу "Про портові збори", якими застосовуються коефіціенти при справлянні корабельного збору з суден, які входять в акваторію морського порту "Южний" до причалів ТОВ "ТІС – Контейнерний термінал" та ТОВ "ТІС - Руда".

"За наявною інформацією, застосування вказаних кофіціентів призводить до зменшення сум грошових коштів від портових зборів, що надходять на банківський рахунок ДП "АМПУ", у порівнянні з тими сумами що справлялись з суден вказаного типу до прийняття Наказу", - йдеться у документі.

Реклама:

СБУ посилається на вимоги Водного кодексу, згідно яким, внутрішні морські води, а також морські акваторії портів належать до водних об’єктів загальнодержавного значення і є виключною власністю Українського народу.

"За таких умов, приватні особи неможуть бути балансоутримувачами акваторій морських портів, у тому числі операційних акваторій причалів", - наголошується в документі.

натисніть для збільшення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!