"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" звинувачує Пасішника у поширенні недостовірної інформації

Вівторок, 2 лютого 2016, 12:53

ПАТ "Укрнафта" звинувачує виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника у поширенні недостовірної інформації.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці в Facebook.

У компанії наголосили, що вкрай здивовані поведінкою Пасішника. 25 січня 2016 року на його сторінці Facebook було розміщено конфіденційну інформацію щодо засідання в Кабінеті міністрів.

"Здається, що для виконавчого директора НАК "Нафтогаз України", який має повний доступ до офіційних даних мажоритарного акціонера товариства, поширення внутрішньої інформації щодо діяльності компанії стало уже традицією", - зазначили в "Укрнафті".

Реклама:

"Водночас у багатьох випадках, використовуючи пильну увагу деяких національних ЗМІ, він дозволяє собі спотворювати факти. Проте подібні вчинки часто суперечать офіційній позиції НАК "Нафтогаз України", - повідомляє прес-служба.

"Складається враження, що такі вчинки свідомо направлені на шкоду репутації товариства та його працівників. Крім того, вони перешкоджають ПАТ "Укрнафта" та уряду України ефективно працювати над розв’язанням існуючих проблем галузі, щоб надалі успішно рухатись вперед", - йдеться у повідомленні.

В свою чергу Пасішник заявив, що жодної спотвореної і конфіденційної інформації він не надавав.

"Вкотре наголошую, що на нараді в уряді голові "Укрнафти" було запропоновано допомогу в питанні поверненні дебіторської заборгованості, на яку він погодився. Але на офіційні листи від "Нафтогазу" та ДФС з пропозицією допомоги та надання відповідної інформації - відповіді Роллінсом досі не надано", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Ревізійну комісію до роботи не допущено. Топ-менеджери звільнені Наглядовою Радою з Правління - далі працюють в компанії на ключових посадах. Податковий борг майже 12 мільярдів Державі досі не повернуто і заходів з повернення дебіторської заборгованості не вживаються", - написав виконавчий директор "Нафтогазу".

"Висновки кожен може зробити самостійно навіть без моїх міркувань і оцінок ситуації", - підсумував Пасішник.

Як повідомлялося, загальна сума боргу станом на 1 січня 2016 року становить понад 10,2 млрд гривень . Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ та податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: