Standard & Poor's погіршило прогноз цін на нафту

Вівторок, 2 лютого 2016, 11:34

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's погіршило прогноз цін на нафту в 2016 році.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Аналітики агентства очікують, що нафта марки Brent в 2016 році буде в середньому коштувати 40 доларів за барель. У наступному році, за їхньою оцінкою, котирування становитимуть 45 доларів за барель, в 2018 році і далі - 50 доларів за барель.

"Цей перегляд цін відображає значне зниження ф'ючерсної кривої в результаті збереження надлишкової пропозиції на глобальному нафтовому ринку і суттєвих обсягів видобутку природного газу в Північній Америці. Ми також відзначаємо триваючий по всьому світу перегляд витрат на видобуток і розвиток у бік скорочення", - йдеться в повідомленні S&P.

Реклама:

"Після падіння вартості нафти Brent та інших марок в 2014 році галузь перебуває в стані зниження витрат. Величина падіння нафтових цін - у середньому на 52% в 2015 році - не буде відповідати розміру зниження витрат і капзатрат більшості найбільших нафтовиробників протягом року", - вважають аналітики агентства.

За їхнім прогнозом, в 2016 році капзатрати нафтових компаній в цілому будуть приблизно на 15-25% менше, ніж торік.

Як повідомлялося, середня ціна на нафту марки Urals, основний товар російського експорту, в січні 2016 року знизилася на 38% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становила 28,75 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: