"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple вже не найдорожча компанія в світі

Вівторок, 2 лютого 2016, 09:21

Холдинг Alphabet, до якого входить компанія Google, обійшов за капіталізацією Apple і став найдорожчою компанією в світі.

Про це пише Meduza.

За даними USA Today, під час електронних торгів ввечері 1 лютого капіталізація Alphabet зросла до 549 млрд доларів, у той час як капіталізація Apple становила 540 млрд  доларів.

Акції Alphabet зросли після публікації фінансового звіту компанії, згідно з яким виручка в четвертому кварталі зросла на 18% до 21,329 мільярда доларів.

Реклама:

Як повідомляє CNBC, востаннє Google обходив Apple за капіталізацією в лютому 2010 року. Тоді обидві компанії коштували менше 200 мільярдів доларів.

Засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін оголосили про створення холдингової компанії Alphabet в серпні 2015 року. Це було зроблено для оптимізації структури управління активами Google.

Як відомо, у списку найдорожчих брендів за версією Brand Finance на першому місці корпорація Apple (146 млрд доларів), на другому і третьому - Google і Samsung (вартість брендів - 94 млрд доларів і 83 млрд доларів відповідно).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: