"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лагард залишилась головою МВФ ще на 5 років

П'ятниця, 19 лютого 2016, 19:50

Виконавча рада МВФ у п'ятницю прийняла рішення, яким офіційно затвердила Крістін Лагард на посаді директора розпорядника Фонду впродовж наступного п'ятирічного терміну.

Сама Лагард у своїй заяві, поширеній МВФ у цей же день, подякувала Раді та всім членам МВФ за надану довіру, пише "Укрінформ".

"Я рада через надану мені можливість очолити МВФ в якості директора-розпорядника впродовж другого п'ятирічного терміну, і я дуже високо ціную триваючу довіру й підтримку Виконавчої ради Фонду й наших 188 країн-членів", - зазначила глава МВФ.

Вона підкреслила, що впродовж останніх п'яти років "МВФ перестроївся та зміцнив свою здатність реагувати на потреби членів".

Реклама:

При цьому Лагард висловила впевненість, що Фонд наразі добре підготовлений для того, щоб відповісти на майбутні виклики.

Глава МВФ також наголосила, що глобальна економіка сьогодні переживає ряд важливих змін, і задача Фонду - допомогти членам подолати їх успішно.

"Фонд продовжуватиме бути відданим своїй основній меті - допомагати забезпечувати глобальну економічну та фінансову стабільність в межах міжнародного співробітництва", - зауважила Лагард.

Як повідомлялося, про переобрання  Лагард на другий термін головування в МВФ було відомо раніше, оскільки вибори на цю посаду проходили за наявності лише однієї кандидатури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!