Ціни на нафту продовжують падати на даних з США

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:33

Світові ціни на нафту продовжують показувати негативну динаміку на тлі побоювань інвесторів за надлишок на нафтовому ринку після виходу статистики Міненерго США щодо запасів сировини в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:56 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,78% - до 33,66 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,73% - до 32,37 долара за барель.

Згідно з даними Міненерго США комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 12 лютого, зросли на 2,1 мільйона барелів, або на 0,4% - до 504,1 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга збереглися на рівні 64,7 мільйона барелів.

Реклама:

При цьому, запаси бензину зросли на 3 мільйони барелів, або на 1,2% - до 258,7 мільйона барелів, дистиляти - на 1,4 мільйона барелів, або на 0,9% - до 162,4 мільйона барелів.

У четвер міністр нафтової промисловості Іраку Аділь Абд аль-Махді заявив, що нафтовидобувні країни, що входять і не входять в ОПЕК, продовжать переговори, щоб знайти способи повернути "нормальні" ціни на нафту, повідомило агентство Рейтер.

"Все вказує на те, що угода буде не раніше кінця цього року, коли Іран збільшить видобуток до 4 мільйонів барелів на добу. На той час всім стане так погано, що всі сядуть за стіл переговорів, щоб погодити обмеження видобутку", - цитує агентство ризик-менеджера нафтової ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан.

На його думку, до кінця року ціни піднімуться до 40 доларів за барель.

"Ця угода цінна тим, що не дозволяє основним виробникам збільшувати поставки на переповнений ринок. Однак воно не сприяє відновленню балансу між попитом і пропозицією на світовому ринку", - вважають аналітики BMI Research.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: