Кабмін звільнив голову Держінтелекту за корупцію

П'ятниця, 19 лютого 2016, 14:49

18 лютого Кабінет міністрів звільнив голову Державної служби інтелектуальної власності Аллу Жарінову за результатами службового розслідування.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну у Tвіттері.

Як відомо, перевірити роботу чиновниці, яка, за інформацією ЗМІ, уникла люстраційної перевірки, а будучи директором "Укрпатенту" уклала договір про переклади із завищеними на мільйони цінами, Яценюк доручив голові Нацдержслужби Ващенку у листопаді минулого року.

Реклама:

Нагадаємо, у період з 2001 по 2012 рік Жарінова, яка до 2006 року мала прізвище Красовська, очолювала ДП "Укрпатент", повідомили у Центрі протидії корупції.

"Завдані державі мільйонні збитки під час керівництва Жаріновою держпідприємством стали предметом розслідування понад 20 кримінальних проваджень", - розповідає юрист центру Андрій Савін.

За його словами, зловживання керівництва "Украпатенту" за часів Жарінової розслідує і СБУ, і в ГПУ, і Нацполілція. Проте підозр досі ніхто не висунув.

Згідно з останньою декларацією за роки державної служби Жарінова разом з чоловіком сколотила мільйонні статки: вони володіють чотирма квартирами, будинком на 300 кв., дачним будинком на 130 кв. та мають 1,7 млн гривень на рахунках.

 
 

 
 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!