Демчишин знає, як відібрати "Західенерго" у "ДТЕК"

П'ятниця, 19 лютого 2016, 12:02

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин пропонує впровадити принцип Drag-along під час приватизації блокувальних пакетів енергогенерувальних компаній.

Про це він заявив журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якби провести через закон право, щоб той, хто купить 25% (на конкурсі Фонду держмайна), за тією самою ціною міг докупити 75%, які є у "ДТЕК", купити у них автоматично. Це вирішило б усі проблеми", - сказав він.

Суть принципу Drag-along полягає в тому, що акціонер, який продає свої акції третій особі, може також вимагати, щоб інші акціонери продали свої акції за такою самою ціною.

Реклама:

Міністр також повідомив, що його відомство запропонує прописати в приватизаційних зобов'язаннях під час продажу ПАТ "Центренерго" зобов'язання викуповувати вугілля на державних шахтах.

Нагадаємо, акції усіх обленерго, ТЕЦ, облгазів були передані Міністерством енергетики та вугільної промисловості України до Фонду державного майна, підприємства готуються до приватизації.

Раніше радник міністра економічного розвитку і торгівлі Адомас Аудицкас повідомив, що державний бюджет може отримати близько 3 мільярдів доларів від продажу 345 державних компаній.

Як повідомлялося, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Із запланованих 17 млрд гривень за 11 місяців минулого року до бюджету від приватизації надійшло 144 млн, або 0,8% від плану.

У 2016 році Кабінет міністрів запланував залучити до бюджету від приватизації 17,1 млрд гривень.

Нагадаємо, 10 січня 2012 року ТЕК Holdings Ltd дав згоду на придбання 45,103% держпакета акцій "Західенерго" за ціною 1 млрд 932 млн 100 тис. грн.

Як відомо, під час приватизаційного конкурсу з продажу 45,103% держпакета акцій "Західенерго" єдиний учасник конкурсу - ДТЕК Holdings Ltd - запропонував за приватизований держпакет акцій 1 млрд 932 млн 100 тис грн, що на 100 тис грн більше початкової ціни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: